Hyrax - Uitneembare beugel | Orthocenter (2024)

De hyrax beugel is een uitneembare beugel die wordt gebruikt om de bovenkaak te verbreden. Dit kan nodig zijn wanneer de bovenkaak te smal is ten opzichte van de onderkaak, wat kan leiden tot problemen met de kaakgewrichten, het gebit en de mondgezondheid. De beugel wordt aangebracht op de bovenkaak en vastgezet aan 2 of 4 tanden.

Bij Orthocenter bieden we professionele beugelbehandelingen aan, zoals met een hyrax beugel, waarbij we ervoor zorgen dat de patiënten de best mogelijk zorg en resultaten ontvangen. De behandeling is vaak effectief en kan helpen om de mondgezondheid en het uiterlijk van de patiënt te verbeteren.

Wekelijkse beugelbehandeling

Het is belangrijk om wekelijks naar de tandarts voor orthodontie of orthodontist te gaan als je een Hyrax beugel draagt, zodat de arts de voortgang van je behandeling goed kan volgen. Door regelmatig te controleren, kunnen we ervoor zorgen dat de behandeling soepel verloopt en eventuele problemen op tijd worden opgemerkt.

Wij raden het aan om deze controleafspraken niet te verzetten. Zo kunnen we voorkomen dat jouw behandeling uitloopt.

Hyrax beugel aandraaien

Tijdens de wekelijkse controle wordt de Hyrax beugel aangedraaid om ervoor te zorgen dat de behandeling op koers blijft. Dit kan soms leiden tot een spleetje tussen de tanden, wat over het algemeen vanzelf verdwijnt. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn om het spleetje met een vaste beugel te corrigeren. Houd er rekening mee dat het aandraaien van de beugel noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat de behandeling op de juiste manier kan plaatsvinden en om het beste resultaat te behalen.

Thuis ook aandraaien

In het midden van de beugel zit een schroef die thuis door ouders of verzorgers met een speciaal sleuteltje moet worden aangedraaid. De arts vertelt hoe de beugel aangedraaid moet worden en hoe vaak dit gedaan moet worden. Als er twijfel is over of de schroef goed is aangedraaid, moet contact opgenomen worden met de praktijk.

Blijvend resultaat

Wanneer je klaar bent met het aandraaien van de beugel, zal je kaak voldoende breed zijn. Om ervoor te zorgen dat je kaak op deze breedte blijft groeien, is het belangrijk om de beugel te blijven dragen. Zo kun je het beste resultaat behalen en ervoor zorgen dat je kaak op de juiste manier kan groeien.

Hyrax beugelbehandeling: wat te verwachten en hoe te verzorgen

De hyrax beugelbehandeling is een populaire manier om de bovenkaak te verbreden. De behandeling kan leiden tot pijnklachten en in sommige gevallen is het nodig om reparaties uit te laten voeren. Het is daarom belangrijk om goed voor je beugel te zorgen om ervoor te zorgen dat de behandeling soepel verloopt en om eventuele problemen op tijd op te sporen.

Pijnklachten

Het is normaal om tijdens een hyrax beugel behandeling enige pijn of ongemak te ervaren, vooral na het aandraaien van de beugel. Als de pijn echter aanhoudt of toeneemt, neem dan contact op met de orthodontist. Er zijn een aantal manieren om pijnklachten te verminderen:

  • poets de tanden en de beugel na elke maaltijd om tandplak te verwijderen
  • gebruik een zachte tandenborstel en poets in een zigzagpatroon om het kaakbeen zachtjes te masseren
  • neem pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen
  • gebruik koude kompressen of ijsblokjes om zwelling en pijn te verminderen
  • vermijd het eten van harde of kleverige voedingsmiddelen
  • probeer stress te verminderen

Schade en reparaties

Als een band losraakt of beschadigd is, neem dan contact op met jouw Orthocenter. Bel ook bij beschadiging van een band als je een afspraak hebt voor de volgende dag, zodat er tijd gereserveerd kan worden voor reparatie tijdens je controle. Zo niet, dan wordt er een aparte afspraak gemaakt. Het is belangrijk om reparaties zo snel mogelijk uit te laten voeren om ervoor te zorgen dat je behandeling goed verloopt.

De volgende producten kun je beter laten staan om te voorkomen dat er een bandje loslaat of kapot gaat:

  • Zuurtjes, lolly’s, harde en kleverige dropjes, M&M’s, popcorn, kauwgum, pepermuntjes en chocolade;
  • Koolzuurhoudende dranken, zoals cola.

Hyrax schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat je hyrax beugel goed blijft functioneren, is het belangrijk om je tanden op dezelfde manier te blijven poetsen als je altijd doet. Zorg ervoor dat je na het eten goed naspoelt om ervoor te zorgen dat er geen etensresten achterblijven tussen de beugel en je gehemelte. Dit kan helpen om tandplak en tandsten te verminderen en ervoor te zorgen dat je beugel in goede staat blijft.

Wat kost een Hyrax beugel behandeling?

De kosten van een hyrax beugel behandeling kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de duur van de behandeling, het aantal bezoeken aan de orthodontist en eventuele aanvullende behandelingen die nodig zijn. Om te weten wat de kosten zijn van een hyrax beugel behandeling, is het aan te raden om contact op te nemen met een Orthocenter bij jou in de buurt of om onze pagina over hoeveel kost een beugel te lezen.

Overige uitneembare beugels

Er zijn verschillende uitneembare beugels die gebruikt worden, voordat wordt overgegaan op een vaste beugel.

  • Blokbeugel
  • Buitenboordbeugel
  • Plaatbeugel
  • Nance
  • Palatinale boog
  • Herbst
  • Quad-Helix
  • Linguale boog
  • McNamara (Distal Jet)
  • Pendulum
Hyrax - Uitneembare beugel | Orthocenter (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5739

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.